maatwerk applicaties laten maken

Veel zaken kunt u tegenwoordig onderbrengen in standaardpakketten.

Boekhouding, het maken van offertes of facturen; er zijn veel mogelijkheden.

Maar sommige bedrijfsprocessen zijn uniek en zijn niet met een standaardpakket op te lossen. Laat MajorLabel dan software op maat maken, die aansluit op uw bestaande pakketten..

Stuntpakker B.V.
Stuntpakker B.V.
MajorLabel (Guido) heeft voor ons een op maat gemaakte plugin gemaakt om snel, via Mailchimp, een nieuwsbrief te versturen. Was snel gerealiseerd voor een prijs die wij van te voren niet durfde te dromen. Daarnaast hebben ze meerdere automatische e-mail campagnes ingericht en divers reclame materiaal ontworpen. Communicatie is altijd snel en duidelijk. Zullen nog vele jaren samen zaken blijven doen!
John Rens
John Rens
MajorLabel heeft ons geholpen bij het maken van onze website in React, gekoppeld aan onze Laravel applicatie. Daarnaast heeft hij ons geholpen met het (door)ontwikkelen van onze Laravel applicatie. Guido is kundig en communicatief, erg prettig om mee samen te werken!
Bureau Veilig
Bureau Veilig
Prima samenwerking en ontwikkeling van de site conform ontwerp, aanrader!
Marko Bouman
Marko Bouman
goed advies, hands on mentaliteit, geen verrassingen achteraf kortom voor kleinere automatisering projecten of ondersteuning in ict een prima adres!
Nard van der Meer
Nard van der Meer
Betrouwbaar en heeft de kennis. Reageert snel op problemen en laat je er niet mee zitten. Verder creatief en humor.
Edward Van Zanten
Edward Van Zanten
Goede service , reageert direct . Goede hulp met website gekregen . Betaalbaar . Luisterd naar jou wensen mbt je vormgeving enzz
Marcel Jansen
Marcel Jansen
MajorLabel is echt een aanrader. Geweldige service, Guido is een vakman, is echt een ‘ontzorger’ en hij is zowel inhoudelijk als communicatief sterk. Ik werk sinds 2019 samen met MajorLabel en heb ervaren dat ik 100% kan vertrouwen op MajorLabel.
Robin Vink
Robin Vink
Onze ouwe webshop functioneerde niet zo als wij wilde veel haken en ogen en storingen.Daarom gingen wij opzoek naar een nieuwe bouwer. We kwamen met Guido in contact en we vertelde hem welke punten onze webshop moest voldoen. En hoe we het wilde. Na aantal gesprekken kwamen we er achter dat Guido onze webshop precies zo kon bouwen zo als wij wilden. Guido komt zijn beloftes na, reageert snel op vragen of problemen. Denkt met je mee zoekt dingen uit ook al lijkt het niet te kunnen toch maakt Guido het. Is altijd opzoek hoe kunnen we het beste resultaat behalen met zo weinig mogelijk kosten. Erg klant gericht De webshop was binnen de afgesproken tijd af. Nu 2 maanden al online en alles loopt vlekkenloos Wij zijn heel erg blij en dankbaar dat Guido onze webshop heeft willen bouwen. Zeker een aanrader. Robin en Jessica
Jeffrey Van Bruchem
Jeffrey Van Bruchem
onze website gemaakt en koppelingen met div.marketplaces van A-Z geregeld!alles is mogenlijk.van het bouwen,onderhoud,updaten,vernieuwen tot hosting alles onder 1 dak,Dat werkt erg fijn!altijd bereikbaar en problemen/storingen worden snel opgelost.prettige samenwerking,zeer tevreden!!
Witte druppel illustratie

Waarom maatwerk software maken?

U zult misschien wel eens gehoord hebben dat het geen zin heeft om het wiel opnieuw uit te vinden. Dat u altijd het beste af bent met software van grote aanbieders, die al veel zaken uitontwikkeld hebben. Sterker nog: wanneer het gaat om webshops, is dat de filosofie die MajorLabel aanhangt.

Het is zeker niet altijd aan te raden om zelf software te maken. Maar er is geen standaard regel voor dit soort vraagstukken. In sommige gevallen is het de beste keuze om software van de plank te gebruiken,zoals Hubspot of Exact. Maar voor sommige processen of wensen kan het verstandiger zijn om eigen software te schrijven. Sterker nog, het een hoeft het ander niet uit te sluiten. U kunt bijvoorbeeld werkzaamheden of de staat van onderhoud van een machinepark bijhouden in een maatwerk-pakket, en de resultaten versturen naar een standaardpakket.

Waar MajorLabel het verschil maakt, is niet alleen het maken van goede maatwerkapplicaties, maar ook in het beoordelen of een maatwerkapplicatie nodig is. Wanneer uw probleem met een bestaande applicatie op te lossen is, gaan we samen kijken naar de voor- en nadelen en kosten van beide oplossingen.

Een illustratie van maatwerk software

Waarom zou u geen standaard oplossing kiezen?

MajorLabel is dus geen tegenstander van standaard oplossingen. Er moeten echter wel een aantal nadelen worden benoemd. Ten eerste kan een standaard oplossing nogal wat maandelijkse kosten met zich meebrengen. U betaalt vaak per gebruiker of per contactpersoon en de maandelijkse kosten kunnen snel tot in de honderden euro’s lopen.

Uw maatwerk oplossing kost u een eenmalige investering, en daarna minimale hostingkosten. Wanneer u er lange tijd gebruik van maakt, zullen de teruggerekende maandelijkse kosten laag zijn. Wanneer u kiest voor een standaardoplossing en hier langere tijd gebruik van maakt, kunnen de totale kosten flink oplopen.

Daarnaast is de data – uw data – in dit soort oplossingen vaak niet erg ‘draagbaar’. U bent afhankelijk van de exportfunctionaliteit die de standaardoplossing u biedt. Als u bijvoorbeeld een lijst met klanten nodig heeft, gebaseerd op specifieke criteria, hangt het er vanaf of uw pakket die filtermogelijkheid heeft.

Standaardoplossingen als Hubspot en Exact bieden vaak uitbreidingsmogelijkheden of de gelegenheid het standaardgedrag aan te passen. Dit moet echter ook weer geprogrammeerd worden, wat eenmalige kosten met zich meebrengt, die kunnen oplopen.

De voor- en nadelen op een rijtje

Maatwerk software

Sluit naadloos aan op uw bedrijfsprocessen.

Eenmalige investering, daarna minimale maandelijkse kosten.

Uw data is altijd draagbaar.

U kunt altijd naar een andere ontwikkelaar toe stappen. U zit nooit vast aan de originele ontwikkelaar.

Bij langer gebruik is de Total Cost of Ownership laag.

De aanvankelijke investering is hoger.

U profiteert niet van nieuwe functies die in standaard software worden doorgevoerd. Wilt u iets nieuws? Dan zult u opnieuw moeten betalen voor die ontwikkeling.

U moet wachten tot het af is, met standaard software kunt u sneller aan de slag.

Als u de software relatief kort gebruikt, zijn de totale kosten hoger.

Standaard software

Lagere aanvankelijke investering.

U profiteert tegen uw maandelijkse kosten van alle updates die de leverancier uitbrengt.

Veelvoorkomende zaken zijn al uitgedacht.

Er zijn standaard koppelingen met bijvoorbeeld banken en andere platforms.

Bij langdurig gebruik kunnen de totale kosten (TCO) flink oplopen.

U bent gebonden aan de functies en de werkwijze die de leverancier u biedt.

Uw data is niet makkelijk over te dragen.

Wanneer er geen koppeling met een ander platform bestaat, is die vaak niet (makkelijk) te maken.

U kunt niet makkelijk overstappen op een andere leverancier.

Witte druppel illustratie

Hoe wordt maatwerk software gebouwd?

Maatwerk software wordt niet van de grond af aan opgebouwd. Er zijn bepaalde wetmatigheden die altijd weer terugkomen tijdens het maken van software. Om dit aan te pakken worden zogenaamde raamwerkoplossingen oftewel ‘frameworks’ gebruikt.

We maken dus een vliegende start en hoeven niet te veel tijd te spenderen aan eenvoudige, repeterende taken. Zo kunnen we snel aan de gang met het implementeren van uw processen en zo min mogelijk tijd verliezen aan randvoorwaarden.

De opbouw van de software

In de regel zullen we de kern opbouwen met Laravel. Dit is een raamwerk waarin zaken als opslag van data, beveiliging en routering geregeld worden. Hiermee bouwen we de zogenaamde ‘achterkant’ van de applicatie.

Daarna werken we verder aan de voorkant door React te gebruiken. React stelt ons in staat herbruikbare componenten voor de ‘voorkant’ (de kant die u als gebruiker ziet) te maken en het netwerkgebruik te minimaliseren. Hiermee maken we een razendsnelle applicatie.

Voor de uiteindelijke vormgeving gebruiken we het Lightning Design System van SalesForce. Dit zogenaamde CSS-framework bestaat uit een aantal bouwstenen, layouts en kleurstellingen die door een professioneel team UX-designers zijn gemaakt. Op deze manier behalen we dus een maximaal resultaat, maar besteden we minimale tijd aan zaken die al uitgevonden en uitgewerkt zijn.

SalesForce logo
React logo
Laravel logo

Hoe gaat MajorLabel te werk?

Inventarisatie

Eerst kijken we wat uw wensen nu eigenlijk zijn. We kijken naar het probleem,naar uw huidige processen, naar de gewenste situatie en alle randvoorwaarden.

Schematische
uitwerking

We werken het gewenste proces eerst uit in een flowchart, zodat u grip houdt op uw bedrijfsprocessen.

prototype

We werken de flowchart uit naar schetsen van de uiteindelijke schermen. Deze zijn interactief, zodat u kunt ‘voelen’ hoe een en ander gaat lopen.

realisatie

We zetten het prototype om naar een werkende applicatie. Na acceptatie van uw kant blijven we nog een half jaar monitoren.

wat kost het maken van maatwerk software?

Voor maatwerk software betaalt u een maatwerk prijs, uiteraard. Het is natuurlijk onmogelijk om hier een exacte prijs te noemen, aangezien die prijs sterk af hangt van uw wensen. Maatwerk software kan al gemaakt worden vanaf € 2.000,-, wanneer u relatief eenvoudige eisen heeft, maar de kosten kunnen oplopen tot € 30.000,- bij een ingewikkeld eisenpakket. We kunnen echter wel een paar belangrijke dingen zeggen over de prijs:

We werken met vaste prijzen en duidelijke offertes. Afspraak is afspraak, ook als het werk tegenvalt.

MajorLabel hanteert een tevredenheidsgarantie. Er is namelijk geen betere reclame dan een tevreden klant.

In termijnen betalen is mogelijk. U doet een flinke investering, we kunnen daarom meedenken.

MajorLabel zal geen dingen adviseren die u niet nodig heeft en veroorzaakt dus geen onnodige kosten.

Koppelen met andere platformen

Een applicatie is tegenwoordig niets als hij niet samenwerkt met andere applicaties of platformen.

U wilt bijvoorbeeld bepaalde informatie uit e-mails van Microsoft365 gebruiken in uw applicatie, of juist e-mails verzenden via Microsoft365.

Of misschien wilt u verkoopfacturen versturen naar Exact, of klantgegevens bijwerken in Hubspot.

MajorLabel kan uw maatwerk applicatie koppelen aan deze en andere platforms, zolang zij een zogenaamde ‘API’ bieden.

Een API is een in- en uitgang tot data. Je kunt er van buitenaf data insturen, of data uit ophalen. De enige beperking is welke data de leverancier van het platform vrijgeeft, of laat insturen van buitenaf. Deze mogelijkheden zijn over het algemeen vrij ruim.

Een illustratie die de denkbeeldige lijnen tussen een applicatie en platforms van grote merken weergeeft

Training en instructie

Een applicatie bouwen is één ding, maar hem gebruiken een tweede. MajorLabel maakt software die intuïtief is, dus veel van de functionaliteit zal voor zich spreken. Maar enige training zal altijd nodig zijn. Een deel van de begroting zal dan ook gereserveerd worden voor training. Wij zorgen voor persoonlijke en bereikbare support, waardoor medewerkers binnen no-time de applicatie optimaal kunnen gebruiken.

Vaak zullen we video’s opnemen van bepaalde functionaliteit of workflows, zodat precies te zien is hoe het werkt.Ook kunnen we bij gebruikers inloggen door middel van software als AnyDesk, waarmee we direct op de computer van medewerkers kunnen meekijken en instructie kunnen geven.

Contact opnemen?

    Stuur mij aanbiedingen en acties

    × Stuur een whatsapp