Nieuwe website Voetlicht Trainingen

Voetlicht Trainingen is een uniek bedrijf, omdat het trainingen verzorgt vanuit een toneelinslag. De drie oprichters en trainers zijn dan ook alle drie afgestudeerd theaterdocent, trainingsacteur en communicatietrainer, en vanuit die hoedanigheid brengen ze bepaalde thema’s voor het voetlicht(!). Door middel van levensechte rollenspellen en andere theatrale werkvormen proberen ze moeilijke thema’s op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken op de bedrijfsvloer.

Als startende ondernemers kwam er een hoop op hen af, vooral een hoop werk! En dat is positief, want alleen als gevolg van mond op mond reclame hadden ze het dus al erg druk. Maar, een bedrijf heeft gewoon een website nodig, en een goede. Voetlicht Trainingen liet daarom een huisstijl maken door een professionele designer en vroeg MajorLabel om die te gebruiken als uitgangspunt voor een mooie nieuwe website.

Blokken thema

Nadat de ontwerpfase was afgerond, alle teksten waren doorplozen en doorwrocht en alle puntjes op alle i’s stonden, maakte MajorLabel een custom ‘block theme‘ in WordPress. Block themes zijn een nieuwe generatie WordPress thema’s, die de nieuwe ‘Full Site Editing‘ functionaliteit gebruiken. Dit betekent dat je WordPress thema’s kunt maken waarbij de pagina’s er in het beheerpaneel net zo uit zien als de daadwerkelijke pagina aan de ‘voorkant’. Een gebruiker krijgt op die manier een goed beeld van hoe zijn of haar veranderingen aan de achterkant, er aan de voorkant uit zullen zien.

Hieronder zie je bijvoorbeeld het beheerpaneel voor de Home pagina:

En zo ziet de daadwerkelijke Home pagina eruit:

Zoals je kunt zien: wat je aan de achterkant ziet, geeft een goed beeld van wat het eindresultaat zal worden! Dat was met de oude themastructuur van WordPress wel anders.

Eigen blokken

De nieuwe generatie WordPress thema’s heten niet voor niets ‘block-themes’. Pagina’s zijn opgebouwd uit blokken in dit concept, en blokken kunnen meestal oneindig in andere blokken worden geplaatst, om zo zowel layout als design te regelen. MajorLabel maakt zo nodig aanpassingen aan bestaande blokken (blokken die standaard met WordPress geleverd worden), maar bouwt ook eigen, custom blokken wanneer dat nodig is.

De Spotlight

Een van de belangrijkste kenmerken van de Voetlicht huisstijl is de ‘spotlight’. Belangrijke dingen verdienen wat extra aandacht, en hierbij wordt een cirkel als spotlight gebruikt in een van de kleuren uit de huisstijl.

Ieder stuk tekst waarbij deze optie wordt aangezet (een MajorLabel-aanpassing aan een standaard blok), krijgt achter ieder stuk dik gedrukte tekst een ‘spotlight’ met een kleur naar keuze. Wanneer de dik gedrukte tekst in beeld komt tijdens het scrollen, wordt de spotlight aan gezet, en wanneer de tekst weer buiten beeld dreigt te komen, gaat de spotlight weer uit. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Kijk eens op de website!

De Cirkels

Een belangrijk element in de huisstijl, is de cirkel. Niet alleen in de spotlight komt deze vorm terug, ook de elementen die de pagina opmaken, worden vaak door een cirkelvorm afgesneden. MajorLabel maakte een aantal aanpassingen aan het ‘groep’ blok dat met WordPress wordt meegeleverd, om deze speciale rondingen mogelijk te maken.

Het eindresultaat mag er zijn, en we wensen Niels, Willem en Wies heel veel plezier en vooral veel ROI van hun nieuwe website!

Contact opnemen?

    Stuur mij aanbiedingen en acties

    × Stuur een whatsapp