Aanmeld formulieren Together psychologie

Together Psychologie is een bedrijf dat zich specialiseert in het afnemen van (met name) IQ-tests bij kinderen en jongvolwassenen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Om die testen goed te kunnen afnemen is een goede intake onmisbaar, dus hanteerde Together Psychologie een aantal intakeformulieren, opgemaakt in Word, om aanmeldingen goed te kunnen verwerken. Deze werden dan na een eerste contact toegezonden en door de klant ingevuld.

Dit proces bracht problemen met zich mee:

  • Het was omslachtig; er moest eerst contact worden gelegd met de klant, waarna handmatig via e-mail het juiste formulier moet worden verzonden.
  • Het was foutgevoelig; de formulieren kennen geen controle op zaken als telefoonnummer, BSN nummer, een correct opgemaakt e-mail adres, enzovoorts.
  • Het was onoverzichtelijk; er moeten best wat gegevens worden opgenomen, en voor een klant kan een lang formulier met veel vragen overweldigend overkomen.

De oplossing: webformulieren

Samen met Majorlabel ging Together Psychologie dit oplossen: er moesten webformulieren komen, die in duidelijke, overzichtelijke stappen worden ingedeeld. Ieder hoofdstuk uit het van toepassing zijnde aanmeldformulier kreeg een eigen scherm, zonder verdere afleiding. Pas wanneer alle gegevens van dat hoofdstuk correct waren ingevuld, kan een gebruiker verder naar een volgend hoofdstuk:

De controle op de gegevens gaat verder dan alleen kijken ‘of er iets is ingevuld’. Een datum moet natuurlijk voldoen aan het Nederlandse formaat (dag-maand-jaar), en mag – omdat het om geboortedata gaat – niet in de toekomst liggen. Een telefoonnummer moet 10 cijfers hebben, een BSN-nummer 9, enzovoorts.

Kadaster koppeling

Daarnaast werden velden voor de straatnaam en de woonplaats aan het Kadaster gekoppeld. Door in de velden voor postcode, huisnummer en optioneel de toevoeging gegevens in te vullen worden automatisch de juiste straat en woonplaats uit het kadaster gehaald. Dit vergroot het gebruiksgemak voor een klant, en verkleint de kans op fouten bij het invullen.

Blokken verbergen

Het is mogelijk dat een kind door één ouder wordt opgevoed. Tijdens het begin van het invullen van het formulier, kan deze keuze gemaakt worden. In een verder hoofdstuk, wordt bij het kiezen voor opvoeding door één ouder, het blok voor ouder nummer 2 automatisch verborgen. Ook hier weer voorkomen we verwarring en houden we het formulier zo overzichtelijk mogelijk.

Nadat alle formulieren gemaakt waren, hebben we een overzichtelijke startpagina gemaakt zodat klanten makkelijk en duidelijk de weg naar het voor hen passende formulier kunnen vinden.

Nieuwsgierig naar wat MajorLabel voor u zou kunnen doen? Neem hieronder contact op!

Contact opnemen?

    Stuur mij aanbiedingen en acties

    × Stuur een whatsapp